esmaspäev, 30. juuli 2012

Kukeseene-kodujuustupirukas suitsupeekoniga


Hea kukeseenepirukas, mille täidises on ka toorsuitsupeekonit, kodujuustu ja rohkelt riivitud juustu. Põhi on seekord eriti lihtne - valmistatud purustatud soolastest küpsistest ja sulavõist. Sobib süüa nii soojalt, jahtunult kui ka külmalt.



Põhi:

  • 150 g Tuc'i soolaseid küpsiseid
  • 80 g sulatatud võid
Täidis:

  • 300 g kukeseeni
  • 110 g toorsuitsupeekonit
  • 300 g kodujuustu
  • 100 g hapukoort
  • 2 muna
  • 200 g riivitud juustu
  • 1 sibul
  • Soola, pipart
  • Toiduõli
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga.
Vooderda 24 cm läbimõõduga vorm küpsetuspaberiga, suru küpsisesegu vormi põhja.
Täidise jaoks puhasta kukeseened, suuremad seened lõika väiksemaks. Haki sibul ja tükelda toorsuitsupeekon. Aja pannil õli kuumaks, lisa kukeseened, kuumuta kuni vesi on aurustunud. Lisa hakitud sibul ja peekon. Prae seni kuni sibul on muutunud klaasjaks. Maitsesta soola ja pipraga. Lase jahtuda.
Sega omavahel kodujuust, munad, hapukoor ja riivitud juust, lisa hulka koos sibula ja peekoniga praetud kukeseened. Vala segu küpsisepõhjale ja küpseta pirukat eelsoojendatud ahjus 30 minutit.

Allikas: Sweet sensation



2 kommentaari: