Põhi:
- 200 g Digestive küpsiseid
- 60 g tumedat šokolaadi
- 60 g võid
- 300 g maasikaid
- 2 suurt peotäit värskeid piparmündilehti
- 1 tl riivitud sidrunikoort
- 1 spl sidrunimahla
- 200 ml vahukoort
- 300 g toorjuustu
- 5-6 spl suhkrut
- 2 želatiinilehte + 2 spl kuuma vett
- Maasikaid
- Šokolaadi
Purusta küpsised, lisa sulatatud või ja šokolaad, sega ühtlaseks ja suru 24 cm läbimõõduga koogivormi.
Tükelda maasikad ja lao ühtlase kihina koogipõhjale, pane vorm külma.
Kreemi valmistamiseks püreesta piparmündilehed koos sidrunimahla ja -koorega nii peeneks kui saad. Suru saadud mass läbi peene sõela. Sega piparmündimass toorjuustuga, lisa vahustatud vahukoor ja maitsesta suhkruga. Paisuta želatiinilehti külmas vees 5 minutit. Seejärel pigista liigne vesi ära ja lahusta 2 spl kuumas vees. Jahuta, lisa peene nirena toasooja piparmündi-toorjuustukreemile pidevalt segades. Vala kreem koogivormi ja lase külmikus taheneda vähemalt 4 tundi kuni üleöö.
Kaunista maasikate ja šokolaadiga.
Allikas: Perenaine
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar