Põhi:
- 100 g võid
- 1,5 dl nisujahu
- 1 dl täisteranisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 3 sl suhkrut
- 2 sl külma vett
- 500 g rabarberit
- 300 g maasikaid
- 3 sl nisujahu
- 3/4 dl suhkrut
- 2 dl nisujahu
- 1 sl kaneeli
- 50 g demerara suhkrut
- 50 g hakitud pähkleid
- 50 g võid
- Vanillikastet või -jäätist
Haki toasoe või jahude, suhkru ja küpsetuspulbriga segamini. Lisa vesi ja sega kiirelt ühtlaseks tainaks. Kata tainaga 26 cm lahtikäiva küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhi ja ääred.
Tükelda rabarberid ja maasikad kaussi ning mõõda sinna ka suhkur ja jahu. Sega hästi ja vala tainale.
Valmista kate, segades omavahel jahu, kaneeli, suhkru ja pähklid. Lisa või tükkidena ja sega näppudega, kuni saad purutaolise massi. Pudista segu rabarberite peale. Küpseta 170 kraadi juures 40-55 minutit.
Serveeri vanillikastme või -jäätisega.
Allikas: Selveri retseptileht
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar