esmaspäev, 16. juuli 2012

Rabarberi-maasikakook pähklise purukattega


 Põhi:

  • 100 g võid
  • 1,5 dl nisujahu
  • 1 dl täisteranisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 3 sl suhkrut
  • 2 sl külma vett
Täidis:

  • 500 g rabarberit
  • 300 g maasikaid
  • 3 sl nisujahu
  • 3/4 dl suhkrut
Kate:

  • 2 dl nisujahu
  • 1 sl kaneeli
  • 50 g demerara suhkrut
  • 50 g hakitud pähkleid
  • 50 g võid
Serveerimiseks:

  • Vanillikastet või -jäätist



Haki toasoe või jahude, suhkru ja küpsetuspulbriga segamini. Lisa vesi ja sega kiirelt ühtlaseks tainaks. Kata tainaga 26 cm lahtikäiva küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhi ja ääred.
Tükelda rabarberid ja maasikad kaussi ning mõõda sinna ka suhkur ja jahu. Sega hästi ja vala tainale.
Valmista kate, segades omavahel jahu, kaneeli, suhkru ja pähklid. Lisa või tükkidena ja sega näppudega, kuni saad purutaolise massi. Pudista segu rabarberite peale. Küpseta 170 kraadi juures 40-55 minutit.
Serveeri vanillikastme või -jäätisega.

Allikas: Selveri retseptileht



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar