teisipäev, 17. juuli 2012

Küpsise-kirsijäätis


Juba pikemat aega olen mõelnud kodusest kirsijäätisest ja kuna meie aias kasvav kirsipuu on punaseid kirsse täis, siis saigi üks külm maius valmis tehtud. Retsept sündis kodus olemasolevatest ainetest. Jäätis tuli kirsine ja meeldivalt hapukas. Kreemjale jäätisele annab mõnusat maitset šokolaadiküpsisepuru. Teinekord teeksin ehk nii, et pooled küpsised purustaksin peeneks ja ülejäänud murraksin näppude vahel paraja suurusega tükikesteks. Nii jääks maiusesse ka krõmpsuvaid küpsisetükke.





  • 400 g värskeid kirsse (kaal kivideta)
  • 2 dl vahustuvat vaniljekastet
  • 300 g 20% hapukoort
  • 2 dl suhkrut
  • 1 sl Baileys kreemlikööri
  • 200 g Mesikäpa Dops või Domino küpsiseid
Püreesta kirsid saumikseriga. Purusta küpsised.
Vahusta vaniljekaste, sega juurde kirsipüree, hapukoor, suhkur, Baileys ja küpsised. Valmista jäätisemasinas jäätis.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar