pühapäev, 29. juuli 2012

Küpsisekook mustade sõstardega


Väga maitsev pehme ja mahlane küpsisekook. Mustad sõstrad tasakaalustavad küpsisekoogi rammusust ja lisavad magusale koogile hapukust. Alumine küpsisekiht on immutatud kohviga, mistõttu on see hästi pehme, kuid samas ka väga mõnusa kohvimaitsega. Küpsisekihtide vahel on vanillimaitseline kreem, mis teeb koogi eriti maitsvaks ja hõrguks.




  • 2 pakki ehk 360 g kandilisi šokolaadiküpsiseid
Immutamiseks:

  • 1,5 dl kanget musta kohvi
Kreem:

  • 400 g paksemat hapukoort
  • 2 dl vahukoort
  • 1,5 dl suhkrut
  • 0,5 tl vanillsuhkrut
  • 40 g vanillikastmepulbrit (Ekströms)
Vahele:

  • 400 g musti sõstraid



Kreemi valmistamiseks pane suurde kaussi hapukoor ja suhkrud, mikserda kohevaks. Vahusta vahukoor ja vispelda hapukoore hulka. Puista juurde vanillikastmepulber, samal ajal hoolega vispeldades.
Kata lahtikäiva 24 cm läbimõõduga tordivormi põhi küpsetuspaberiga.
Purusta küpsised (paar tükki jäta kaunistamiseks) ja laota kolmandik küpsisepurust vormi põhja. Piserda peale kohv. Kata kolmandiku kreemiga ja puista peale musti sõstraid. Pane järgmine kolmandik küpsisepurust, kreem ja marjad. Siis viimane kiht küpsiseid ja kreemi. Kata kook toidukilega ning hoia järgmise päevani külmkapis. Kaunista ülejäänud marjade ja kõrvale pandud küpsiste puruga.

Allikas: "Võrratud koogid"



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar