teisipäev, 10. juuli 2012

Beseekook toorjuustuvahu ja maasikatega


See kook lihtsalt sulab suus. Maasikad ja besee on justkui kokku loodud ning koos vahukoore ja toorjuustuga moodustavad võrratu koosluse.
Kuigi retseptis on öeldud, et kreemi peaks beseepõhjale määrima vahetult enne serveerimist, siis tegelikult on kook imehea ka pärast mõnetunnist külmkapis seismist.


Besee:

  • 5 munavalget
  • 3 dl suhkrut
  • 1 tl sidrunist pressitud mahla
  • 1 tl maisitärklist
Kreem:

  • 4 dl vahukoort
  • 150 g maitsestamata toorjuustu
  • 2 tl vanillsuhkrut
  • 0,5 - 1 dl suhkrut
Kaunistuseks:

  • 5 dl maasikaid



Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Lisa vähehaaval suhkur ja jätka vahustamist, kuni saad läikiva valge vahu. Sega ettevaatlikult hulka ka sidrunimahl ja maisitärklis. Laota vaht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 100kraadises ahjus 1,5 tundi. Võta besee välja ja lase jahtuda.
Kreemi tarvis vahusta koor suhkrutega. Sega juurde toasoe toorjuust.
Laota kreem beseepõhjale vahetult enne serveerimist. Kaunista poolitatud maasikatega.

Allikas: "Võrratud koogid"



2 kommentaari: