reede, 13. august 2010

Mustika-vanillipudingikorvikesed










Vanilline paks kreem muredas ja krõbedas korvikeses, millel ilutsemas sinised mustikad. Nämma...
Valmistasin korvikesed ja kreemi juba eelmisel õhtul . Korvikesi hoidsin õhukindlalt suletud karbis. Kreemi panin kaanega karpi ning külmkappi, siis oli kreem hommikuks külm ja maitsev. Nii oli hea kohe hommikul korvikesi täita ja varsti oligi hommikusöök valmis.
MURETAINAS:
  • 250 g jahu
  • 125 g külma võid
  • 75 g suhkrut
  • 1 muna
  • Margariini määrimiseks
  • Jahu taina rullimiseks
KATE:
  • 500 ml piima
  • 6 sl suhkrut
  • 80 g vaniljepudingipulbrit (nt RUF)
  • 250 g 35% rõõska koort
  • Mustikaid
  • Tuhksuhkrut
Lõika või tükikesteks, lisa suhkur ja jahu ning haki teraliseks. Lisa muna ja sõtku käsitsi kiiresti siledaks tainaks. Vormi palliks, mähi kilesse, pane 30 minutiks külma.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Määri vorme korralikult. Rulli muretainas mitte liiga õhukeselt jahusele tööpinnale ja vooderda sellega vormid. Torka kahvliga põhjadesse auke.
Küpseta korvikesi ahjus (gaasiahjus astmel 2-3, õhuringlusega ahjus 180 kraadi juures) 15-20 minutit. Tõsta plaat välja ja lase veidi jahtuda. Võta korvikesed vormidest välja ning lase täiesti jahtuda.
Pudingipulber ja suhkur segada 10 spl külma piimaga, ülejäänud piim lasta keema. Keedetud piim võtta tulelt, lisada sinna külma piima ja suhkruga segatud pudingipulber ja pidevalt segades segu uuesti keema lasta, lasta jahtuda, vahepeal sega. Vahusta koor ja sega pudingi hulka. Pese ja nõruta mustikad.
Pane pudingivahukoor korvikestesse, jaota peale mustikaid. Riputa üle tuhksuhkruga.

2 kommentaari:

  1. oi kui mõnusad kreemised korvikesed:)

    VastaKustuta
  2. Ragne - Maitsvad ja mõnusalt kreemised olid need korvikesed tõesti :)

    VastaKustuta