kolmapäev, 11. august 2010

Kukeseenesupp




Neljale-kuuele
  • 1 l kukeseeni
  • 2 tl võid
  • 1 sibul
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 porgand
  • 1 l kanapuljongit
  • 3 suurt kartulit
  • 100 g sulatatud juustu (naturaalset või kukeseenemaitselist)
  • Soola
  • Pipart
  • Tilli
Kuumuta seeni kuival pannil, kuni vedelik aurustub. Lisa või ja prae seeni 2-3 minutit. Koori ja tükelda sibul, haki küüslauk. Koori ja riivi porgand. Tõsta seened, porgand, sibul ja küüslauk kastrulisse ning kuumuta hetke. Lisa puljong, lase keema ja hauta 5 minutit. Lõika kartulid kuubikuteks, lisa supile ja keeda 10-15 minutit, kuni kartul on pehme. Tõsta potist kaussi 2 dl puljongit ja sega sulatatud juustuga, kuni segu on ühtlane. Vala tagasi potti, maitsesta soola ja pipraga ning hauta veel 5 minutit. Raputa peale ohtralt hakitud tilli.
Allikas: "Metsa maitsed" - Pille Enden, Kadri Vilen

1 kommentaar:

  1. Suurepärane! Panin porgandit ja hernest ohtralt, kõik söövad ja kiidavad taevani

    VastaKustuta