kolmapäev, 18. august 2010

Tikri-purukook






PÕHI:
  • 2 dl maitsestamata jogurtit
  • 1,5 dl suhkrut
  • Näpuotsatäis soola
  • 1 sidruni riivitud kollane koor
  • 1 dl õli
  • 4 sl piima
  • 4,5 dl jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit

TÄIDIS:

  • 5 dl tikreid

PURU:

  • 1 dl jahu
  • 2 sl suhkrut
  • 2 sl võid

Tainaks sega jogurt, sool, suhkur, sidrunikoor, õli ja piim lusikaga kokku. Sõelu peale jahu ja küpsetuspulber ning sega läbi. Tõsta tainas 24 cm läbimõõduga koogivormi ning suru jahuste või märgade kätega ühtlaselt vormi külgedele ja põhjale. Kalla puhastatud marjad ühtlase kihina tainale. Töötle purutaina ained sõrmedega näppides või mikseri tainakonksudega ühtlaselt tükiliseks ja jaga marjadele. Küpseta 175 kraadi juures 35-40 minutit. Paku koogi juurde pulbrist valmistatud kiir-vanillikastet, vahustuvat vanillikastet või pehmet vanillijäätist.

Allikas: "Marjaraamat" - Lia Virkus, Maire Suitsu

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar