- 2 dl maitsestamata jogurtit
- 1,5 dl suhkrut
- Näpuotsatäis soola
- 1 sidruni riivitud kollane koor
- 1 dl õli
- 4 sl piima
- 4,5 dl jahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
TÄIDIS:
- 5 dl tikreid
PURU:
- 1 dl jahu
- 2 sl suhkrut
- 2 sl võid
Tainaks sega jogurt, sool, suhkur, sidrunikoor, õli ja piim lusikaga kokku. Sõelu peale jahu ja küpsetuspulber ning sega läbi. Tõsta tainas 24 cm läbimõõduga koogivormi ning suru jahuste või märgade kätega ühtlaselt vormi külgedele ja põhjale. Kalla puhastatud marjad ühtlase kihina tainale. Töötle purutaina ained sõrmedega näppides või mikseri tainakonksudega ühtlaselt tükiliseks ja jaga marjadele. Küpseta 175 kraadi juures 35-40 minutit. Paku koogi juurde pulbrist valmistatud kiir-vanillikastet, vahustuvat vanillikastet või pehmet vanillijäätist.
Allikas: "Marjaraamat" - Lia Virkus, Maire Suitsu
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar