pühapäev, 29. august 2010

Sõstrakook iiriskommidega


  • 6 dl jahu
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 150 g iiriseid
  • 1,5 dl punaseid sõstraid (sobivad ka pohlad ja jõhvikad)
  • 3 dl hapupiima
  • 1 dl vedelat mett või siirupit
  • 150 g võid (sulatatud)

Sega kuivained, lisa kaheks või kolmeks lõigatud kommid ja marjad ning sega läbi. Lisa sulatatud või, siirup või mesi ja hapupiim. Sega ja kalla tainas 22 - 24 cm-se läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 175 kraadises ahjus 50-60 minutit. Valmis kook on pealt kuldpruun ja krõbe ning seest pehme.


Allikas: Perenaine.ee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar