teisipäev, 3. august 2010

Sõstrakorvikesed









Mureda põhja ja piparmündise täidisega korvikesed. Kui korvikesi teha ei viitsi või täidist jääb üle sobib see niisama pärast mõnda tundi külmkapis maitsestumist magustoiduks. Mulle maitses sõstrakorvike kõige rohkem siis, kui ta oli mõni tund külmkapis seisnud, siis oli piparmündi maitset paremini tunda.
Korvid võid juba eelmisel päeval valmis küpsetada ja õhukindlalt suletud karbis säilitada ning vahetult või mõned tunnid enne serveerimist täita.
KORVIKESED:
  • 150 g võid
  • 0,75 dl suhkrut
  • 3,5 dl jahu
  • 0,5 tl soola
  • 1 munakollane
  • 2 sl külma vett

TÄIDIS:

  • 2 dl 35% rõõska koort
  • 200 g kohupiima
  • 0,5 dl suhkrut
  • 1 dl purustatud piparmündi-šokolaadikaramelli (Marianne Crush või köögikombainis purustatud Marianne kommid)
  • 200 g punaseid sõstraid

Taina valmistamiseks näpi külm või, suhkur, jahu ja sool purutaoliseks massiks. Lisa munakollasega segatud vesi ning sega kiirelt ühtlaseks. Suru tainas võitatud väiksematesse metallist keeksi- või muffinivormidesse. Küpseta 200 kraadises ahjus 15 minutit. Jahuta vormides ja kummuta ettevaatlikult serveerimisalusele.

Vahusta koor, sega kohupiima ja suhkruga. Lisa purustatud piparmündi-šokolaadikaramell ning punased sõstrad. Täida korvikesed seguga ja valmis nad ongi!

Allikas: "Sõstraraamat" - Angeelika Kang, Lia Virkus, Pille Enden

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar