esmaspäev, 17. oktoober 2011

Singi-spinatipirukas feta juustuga



Põhi:
  • 125 g võid
  • 2,5 dl nisujahu
  • 0,5 tl soola
  • 1-2 sl vett
Täidis:
  • 200 g suitsusinki
  • 200 g fetajuustu
  • 100 g spinatit (värsket või külmutatud)
  • 1 sibul
  • 4 muna
  • 1 dl hapukoort
  • 1 dl piima
  • 0,5 dl tilli
  • 0,5 tl muskaatpähklit
Näpi või, nisujahu ja sool ühtlaseks puruks. Lisa külm vesi ja sega kiirelt taignaks. Suru 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Torka kahvliga augud, toesta ääred fooliumiga ja eelküpseta 200 kraadi juures 10-15 minutit. Seejärel tõsta põhi jahtuma ning eemalda foolium.
Pese ja kuivata spinatilehed, rebi väiksemateks tükkideks. Külmutatud spinat sulata, pigista vesi välja.
Koori ja tükelda sibul. Kuumuta sibulat ja spinatit väheses võis madalal kuumusel mõned minutid.
Laota sibula-spinatisegu ja singikuubikud pirukapõhjale, pudista peale feta. Klopi vispliga munad, lisa hapukoor, piim, hakitud till ja muskaatpähkel. Kalla vormi ja küpseta veel 30 minutit või kuni pirukas on küps.

Allikas: Selveri retseptileht




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar