pühapäev, 16. oktoober 2011

Astelpajujäätis


Värskendav ja vitamiinirikas astelpajujäätis, milles kohtuvad magus ja hapu. I-le paneb täpi peale, kui serveerida seda enda valmistatud magusas ja krõbedas vahvlis.
  • 2,5 dl piima
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 3 munakollast
  • 1 dl suhkrut
  • 1 dl vahukoort
  • 1,5 dl astelpajumarju + 1 sl suhkrut
Kuumuta piim keemiseni. Vahusta munakollased suhkruga kohevaks ja vala vaht pidevalt segades piima hulka. Kuumuta muna-piimasegu nõrgal kuumusel koguaeg segades umbes 10 minutit, kuni see pakseneb. Jahuta segu külmaveevannis ja pane ööseks külmkappi.
Hommikul vahusta vahukoor ja mikserda sisse saumikseriga purustatud ja 1 sl suhkruga segatud astelpajumarjad. Vala jäätisemasinasse kõigepealt muna-piimasegu ning siis astelpaju-vahukooresegu. Valmista jäätis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar