laupäev, 15. oktoober 2011

Letšo

Ma usun, et igas peres, kus hoidiseid valmistatakse on kujunenud välja iga-aastased kohustuslikud hoidised, nii ka meie peres. Meil on kohustuslikeks hoidiseteks borš ja just seesama letšo ning muidugi marineeritud kurgid ja õunamahl ja kuigi keldririiulid on moosipurke täis, siis ikka teeme iga aasta uusi moose juurde. Eelmisest aastast alates hakkas mulle hoidiste valmistamine väga meeldima ja seetõttu on keldris nüüd ka palju uusi tulijaid, eriti igasuguseid erinevaid ja põnevate maitsetega moose. Ja sellest letšost ei saa mul vist kunagi isu täis :)


4,5-5 liitrit
  • 2 kg tomateid
  • 2 kg paprikaid
  • 1 kg porgandeid
  • 1 kg mugulsibulaid
  • 200 ml toiduõli
  • Maitse järgi soola ja suhkrut
  • 3-6 sl 30% äädikat
Tomatid koorida ja lõigata neljaks ning panna potti hauduma. Teise potti kallata õli ja seal kuumutada riivitud porgandit. Lisada tomatitele. Hakkida sibul ja paprika ning valada potti porgandite ja tomatite juurde. Maitsesta. Hauta umbes 40 minutit või kuni kõik köögiviljad on pehmed. Veidi enne valmimist lisada äädikas. Valmis letšo pane kuumalt purkidesse ning sulge purgid õhukindlalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar