laupäev, 22. oktoober 2011

Püreesupp suitsujuustu ja -kanaga



See on üks hea ja toitev supp, mille teeb eriliseks ja eriti maitsvaks supile lisatud suitsujuustutükikesed, mis kuumas supis kergelt sulavad ning suitsukanatükid, mis läbi praetud ja imemõnusa suitsuse mekiga.

  • 1 sibul
  • 2 porgandit
  • 2-3 spl toiduõli
  • 1 lillkapsas
  • 1 suvikõrvits
  • 2 küüslauguküünt
  • 7-10 dl vett
  • 200 g suitsujuustu
  • 1 suitsukanakints
  • 2 dl kohvikoort
  • 1 köögiviljapuljongikuubik
  • Peterselli või tilli
  • Soovi korral soola
Puhasta porgandid ja lõika tükkideks. Haki sibul ja prae koos porgandiga potipõhjas väheses õlis kergelt läbi. Vala porgandi-sibulasegule umbes 7 dl vett ja hauta madalal kuumusel, kuni porgand on poolküps. Lisa lillkapsaõisikud ning mõne aja pärast tükeldatud suvikõrvits ja küüslauguküüned. Keeda vaiksel tulel, kuni kõik koostisained on pehmed. Lisa hakitud maitseroheline ja puljongikuubik. Kui supp tundub liiga paks, pane vett juurde. Lase keema. Püreesta supp.
Puhasta suitsukanakints lihast, tükelda liha ja prae ilma õlita läbi. Vala peale kohvikoor, lisa suitsujuustutükid, kuumuta veidi ja kalla supi sisse. Sega supp läbi. Vajadusel lisa soola. Serveeri kuumalt!

Allikas: Nipiraamat (september 2009)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar