Kuuele
- 1 kg õunu
- 1 sidruni riivitud koor ja mahl
- 4-5 sl suhkrut
- 10 röstsaiaviilu
- 175 g fariinsuhkrut
- 50 g võid
- 2 sl heledat siirupit
- Tuhksuhkrut peale raputamiseks
- Külma piima, vanillijäätist või -kastet
Koori õunad, lõika sektoriteks, eemalda seemned ja viiluta. Pane õunaviilud kastrulisse, lisa sidrunimahl ja -koor ning 5 sl vett. Kuumuta keemiseni ja keeda siis keskmisel tulel 7-10 minutit. Sega hulka suhkur ja keeda veel 5 minutit. Võta tulelt.
Eemalda saiaviiludelt koorik ja poolita viilud.
Pane kastrulisse fariinsuhkur, või, siirup ja 3 sl vett. Lase aeglaselt keema tõusta, segades suhkru sulamiseni. Keeda 1-2 minutit ehk kuni kaste on siirupine.
Kasta pool saiaviiludest ükshaaval siirupikastmesse ja pane liitrisesse ahjuvormi. Laota peale õunad. Seejärel kasta ülejäänud saiad kastmesse ning säti õuntele nii, et need oleksid kaetud. Nirista peale ülejäänud kaste. Küpseta 190-kraadises ahjus 20-25 minutit. Jahuta pisut ja riputa peale tuhksuhkrut. Serveeri külma piima, vanillijäätise või -kastmega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar