neljapäev, 6. oktoober 2011

Astelpajumarjadega juustukook



Põhi:
  • 200 g muredaid kakaoküpsiseid
  • 125 g sulatatud võid
  • 3 sl vett
Täidis:
  • 6 tl želatiini
  • 6 sl astelpajumahla
  • 2 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1 pakk (250 ml) vahustuvat vanillikastet
  • 200 g maitsestamata toorjuustu
Tarretis:
  • 2-3 dl astelpajumarju (värskeid või külmutatud)
  • 2 dl vett
  • 1 dl tarretisesuhkrut
Vooderda 24-26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga.
Purusta küpsised. Lisa vesi ja jahtunud sulavõi ning sega. Kalla segu vormi ja vajuta ühtlaseks.
Paisuta želatiin astelpajumahlas ja sulata kuumas veevannis. Vahusta munad suhkruga kohevaks ja vanillikaste kõvaks vahuks. Mikserda toasoe toorjuust kohevaks. Sega peene nirena juurde želatiinilahus ja seejärel kohe ettevaatlikult ja kordamööda mõlemad vahud. Vala täidis kohe vormi ja lase kinnikaetult paar tundi külmas tarduda.
Kata kook astelpajumarjadega.
Tarretise tegemiseks lahusta suhkur keevas vees. Lase veidi jahtuda ja nirista marjadele.
Hoia kooki veel paar tundi külmkapis.

Allikas: "Juustukoogid" - Lia Virkus, Angeelika Kang


2 kommentaari: