neljapäev, 20. oktoober 2011

Koorene rullkõrvitsalasanje


Mahe ja tavalisest lasanjest veid lahjem variant lasanjest, mis sisaldab mahlakat rullkõrvitsat. Minu jaoks oli pastakastet veidi palju, seda paneks vähem. Kuid pean mainima, et see pealmine kiht oli ikka kõige parem, mõnusalt krõbe ja juustune, hea meelega olekski ainult pealmist kihti söönud :)



  • 9 lasanjeplaati
  • Toiduõli
  • 1 sibul
  • 700 g rullkõrvitsat
  • 2 küüslauguküünt
  • 250 g ricotta't
  • 350 g tomatipõhjalist pastakastet
  • 50 g riivitud Parmesani juustu
  • Hakitud basiilikut või punet
Keeda lasanjeplaate 5 minutit vees. Loputa külmas vees ja määri pealt õliga.
Koori ja haki sibul ning kuumuta pannil 1 sl õlis 2-3 minutit. Koori rullkõrvits ja lisa riivituna koos purustatud küüslauguga pannile. Hauta madalal kuumusel, kuni rullkõrvits on pehme. Sega hulka pool ricotta'st ning maitsesta soola, pipra ja basiiliku või punega.
Lao lasanjevormi pool suvikõrvitsasegust, kata kolmandikuga lasanjeplaatidest, siis pastakaste, jälle kolmandik lasanjeplaate ja ülejäänud suvikõrvits. Kata lasanjeplaatidega ning laota peale ülejäänud ricotta. Raputa peale Parmesani juust. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit, kuni juust on kuldpruun.

Allikas: "Toitvad ja tervislikud kõrvitsaroad" - Pille Enden



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar