pühapäev, 9. oktoober 2011

Krõbe pannikapsas


Krõbedaks praetud kapsas on hea vaheldus kapsahautisele ja värskele kapsasalatile. Sobib hästi nii liharoogade ja kartuli kõrvale kui ka iseseisvalt kergeks eineks. Soovi korral võid lisada kapsale ka riivitud juustu, mis mõnusalt kuuma kapsa vahel ära sulab. Ja pealekauba on seda imehead pannikapsast ka ääretult lihtne valmistada.


Neljale
  • 1 väike valge peakapsas (umbes 500-600 g)
  • 1 keskmine sibul
  • 2 sl õli
  • 50 g võid
  • 1 sl köömneid
  • Meresoola ja pipart
Võta ära kapsa välimised lehed ja tükelda kapsas neljaks. Lõika ära juurikas ja riivi või lõika lehed peenteks ribadeks. Vala üle jääkülma veega, nõruta ja kuivata. Koori ja viiluta sibul.
Kuumuta õli ja või pannil. Kui õli on juba väga kuum, lisa köömned, kapsas ja viilutatud sibul. Prae 7-8 minutit või seni, kuni kapsas on pruun ja krõbe. Maitsesta soola ja pipraga.

Allikas: "Kasulikud kapsaroad" - Pille Enden

1 kommentaar:

  1. olen seda isegi teinud ja juurde praadinud veel ka vorsti või sardelle ja siis veel keedukartuliga süüa - nämm

    VastaKustuta