Toitev ja krõbe pirukas, mille täidises on rohkelt mahlast ja mahedat rullkõrvitsat ning valgurikast kanafileed ja soolasust lisavat feta juustu.
2 pirukat
Tainas:
- 150 g võid
- 6 dl nisujahu
- 1 dl kaerakliisid
- 0,75 tl soola
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl küüslaugupulbrit
- 1,5 dl maitsestamata jogurtit
- 400 g kanafileeribasid
- 600 g rullkõrvitsat või kabatšokki
- 3-4 keskmist sibulat
- 200 g fetajuustu
- 1 sl õli
- 1-1,5 tl sidrunipipart
- 1 tl soola
- 1-2 sl hakitud basiilikut
- 3 sl soolapähkleid
- määrimiseks 1 muna
Lõika kanafileed võimalikult väikesteks tükkideks ja kooritud rullkõrvits kuubikuteks. Haki sibulad. Peenesta fetajuust. Pruunista kanafileed pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks (4-5 minutit või kuni need on läbi küpsenud) ja tõsta kõrvale. Kuumuta rullkõrvitsakuubikuid, kuni vedelik on aurustunud. Lisa sibul ja kuumuta 5-6 minutit, kuni see on pehme. Tõsta pann tulelt. Sega pannil oleva kraami hulka kanafilee, feta ja maitseained ning jahuta.
Jaga tainas kaheks ja rulli jahusel laual umbes 20x35 cm suurused ristkülikud. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lõika ääred tainanoaga tasaseks. Laota täidis tainaplaatide keskele ja raputa peale hakitud soolapähklid. Tõsta taina ääred piruka peale. Suru äralõigatud tainas kokku, rulli uuesti lahti, lõika ribadeks ja kata sellega pirukad. Määri pealt munaga. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.
Allikas: "Toitvad ja tervislikud kõrvitsaroad" - Pille Enden
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar