teisipäev, 3. mai 2011

Suitsukalaleib




1 päts
  • 1/2 kogus leivatainast
  • 350 g kuumsuitsukala (puhastatud ja tükeldatud)
Määri leivavorm võiga. Tee järgmised kihid*: kiht leivataigent, pool suitsukalatükkidest, taas leivataigen siis ülejäänud suitsukala ja kõige pealmiseks kihiks järele jäänud taigen. Silu pealt külma vette kastetud käega . Jäta vormid sooja kohta rätiku alla 2-4 tunniks kerkima. Kui leivad kerkinud küpseta neid ahjus 200 kraadi juures umbes 1 tund. (Kui leibade koorik liialt tumeneb, kata need poole küpsemise ajal pealt fooliumiga). Valmis leib võta vormidest välja ja määri pealt vee või võiga.

* Suitsukalatükid võib segada ka leivataignasse, siis pole vaja kihte laduda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar