kolmapäev, 19. jaanuar 2011

Kodune leib



2 pätsi
  • 4-5 spl juuretist
  • 1 l käesooja vett
  • 1-1,3 kg rukkijahu
  • 4-5 tl soola
  • 2 dl suhkrut

Pane juuretis veega ja osa jahuga hapnema. Jahu pane nii palju, kuni tekib keefiri taoline mass. Jäta sooja kohta 10-12 tunniks hapnema (mitte kaane alla).
10-12 tunni pärast sega hulka ülejäänud jahu, sool ja suhkur. Tainas ei pea olema väga paks. Võta uus juuretis (järgmiseks korraks)! Siis lisa tainasse soovi korral seemneid või muid lisandeid. Pane segu võiga määritud vormidesse, silu pealt külma vette kastetud käega . Jäta vormid sooja kohta rätiku alla 2-4 tunniks kerkima. Kui leivad kerkinud küpseta neid ahjus 200 kraadi juures umbes 1 tund. (Kui leibade koorik liialt tumeneb, kata need poole küpsemise ajal pealt fooliumiga). Valmis leivad võta vormidest välja ja määri pealt vee või võiga. Kui kannatust on jäta kuumad leivad pooleks tunniks märja räti sisse seisma :D

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar