Magusa ja krõbeda purukattega rabarebri-kohupiimatäidisega korbid. Minu arvates olid need saiakesed parimad jahtunult või külmkapikülmana koos klaasi külma piimaga.
12 tk
Tainas:
- 25 g toasooja pärmi
- 2 dl käesooja piima
- 1 dl suhkrut
- 1 tl soola
- 1 väike muna
- 6-7 dl nisujahu
- 75 g toasooja võid
- 2 suurt rabarberivart
- 400 g kohupiimapastat
- 1 muna
- 3 sl suhkrut
- 1 sl vanillsuhkrut
- 2-3 sl rõõska koort
- 3 sl vanillikastmepulbrit (Ekströms)
- 50 g külmkapikülma võid
- 1 dl nisujahu
- 0,5 dl suhkrut
- 1 tl vanillsuhkrut
- 1 muna
Hõõru pärm 1 tl soola ja 1 tl suhkruga vedelaks, sega hulka käesoe piim. Lisa ülejäänud suhkur, muna ja kolmandik jahust. Sõtku hoolsalt. Siis lisa vähehaaval ülejäänud jahu ja toasoe või; sõtku, kuni tainas lööb kausi äärte küljest lahti. Kata rätikuga ja lase kerkida soojas kohas umbes 1 tund.
Valmista purukate, segades kokku selleks ettenähtud ained.
Lõika rabarberivarred õhukesteks viiludeks.
Ühenda kohupiimapasta, muna, tavaline ja vanillsuhkur, rõõsk koor ning vanillikastmepulber.
Jaga tainas 12 osaks ja vormi neist pallikesed. Tõsta kuus pallikest küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vajuta neile külma vette kastetud laia klaasi põhjaga lohud sisse. Tõsta neisse kohupiimatäidist, pudista peale rabarberiviile ja purukatet. Tõsta ülejäänud kuus pallikset teisele ahjuplaadile ning toimi samuti kui eelmistega. Lase kerkida soojas kohas räti all 20 minutit. Määri saiaääred lahtiklopitud munaga ja küpseta 200 kraadises ahjus 17-20 minutit (pöördõhurežiimil 7-10 minutit).
Allikas: "Väike saiaraamat" - Lia Virkus
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar