Imemaitsev, tänu toorjuustule kergelt soolaka, suus-sulava ja vahuse kattega kook, millel suhteliselt kõva, kuid maitsev põhi ja ilus punane moositriip. Soovitan!
Põhi:
- 200 g võid
- 1 dl suhkrut
- 1 muna
- 5 dl jahu
- Poole sidruni riivitud koor
- (või 0,5 kg valmis liivatainast)
- 2 dl jõhvikakeedist või toormoosi
- 300 g toorjuustu
- 1,5 dl suhkrut
- 2 sl želatiini
- 6 sl vett
- 4 dl 35% rõõska koort
Taina valmistamiseks vahusta või suhkruga, lisa muna, jahu ja riivitud sidrunikoor. Sega ühtlaseks. Rulli tainas küpsetuspaberil ristkülikuks ja tõsta koos paberiga kõrgema äärega 30x24 cm ahjuvormi. Küpseta 200 kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni põhi pealt kuldpruun. Lase jahtuda. Määri jahtunud põhjale jõhvikakeedis.
Mõõda želatiin vette paisuma. Vahusta toorjuust suhkruga. Sulata želatiin kuumas veevannis ja nirista pidevalt segades toorjuustu hulka. Vahusta rõõsk koor ja ühenda juustuseguga. Tõsta täidis küpsetatud põhjale ja aseta vähemalt 3-4 tunniks külmkappi tarduma.
Allikas: "100 kooki 3" - A. Kang, L. Virkus, P. Enden
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar