laupäev, 21. mai 2011

Hirsipuder kodujuustuga



Seda kreemist ja mahedat kodujuustuga hirsiputru saab valmistada nii soolasena kui ka magusana - mõlemad on proovimist väärt. Magus puder on eriti hea koos mõne maitsva jäätisega...

Neljale-kuuele
  • 3 dl hirssi
  • 10-12 dl vett
  • 50 g võid
  • 200 g kodujuustu
  • Soola või 3-4 sl suhkrut
Loputa hirss kuuma veega ja nõruta. Pane potti, lisa tuline vesi ning lase keema tõusta. Maitsesta soola või suhkruga. Alanda pliidi kuumust ja hauta umbes 30 minutit ehk kuni hirss on pehme. Sega hulka või. Tõsta pott pliidilt ning lase pudrul kaane all haududa veel 10 minutit. Lõpuks sega juurde kodujuust.

Allikas: "Pudrud hommiku-, lõuna- ja õhtusöögiks" - Pille Enden

5 kommentaari:

  1. Võtsin eesmärgiks järele proovida enamikke selle blogi retsepte. Kõrvitsasai on tehtud, täna hommikul tegin siis seda hirsiputru kodujuustuga. Pudrul nagu väga viga ei olnud, aga ilmselt ei sobi hirss minu maitsega kokku.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oi, väga tore eesmärk. Jään siis huviga uusi kommentaare ootama :)

      Kustuta
  2. Proovisin uuesti hirsipudruga "õnne". Leidsin Toidutare kommentaatorite lehe pealt paar nippi, kuidas hirsipuder välja tuleks: pesta mitu korda sooja veega, jätta 1-2 tunniks likku (mina jätsin terveks ööks, kuna hommikul pole neid aega seal leotada nii kaua), kupatada vähese veega 2 korda ja siis nõrutada. Seejärel lisada piima-vett, suhkrut-soola ja keeta 15-20 minutit. Ei kõrbenud põhja ega jäänud vedelaks või tooreks. Ja tuleb tunnistada, et nii oli täitsa hea see puder. Oleks veel kisselli ka olnud....

    VastaKustuta
  3. Hirssi peaks suht kuuma veega loputama niikaua ,et vahtu enam ei tuleks .Ja puder saab väga hea .

    VastaKustuta