Seda kreemist ja mahedat kodujuustuga hirsiputru saab valmistada nii soolasena kui ka magusana - mõlemad on proovimist väärt. Magus puder on eriti hea koos mõne maitsva jäätisega...
Neljale-kuuele
- 3 dl hirssi
- 10-12 dl vett
- 50 g võid
- 200 g kodujuustu
- Soola või 3-4 sl suhkrut
Allikas: "Pudrud hommiku-, lõuna- ja õhtusöögiks" - Pille Enden
Võtsin eesmärgiks järele proovida enamikke selle blogi retsepte. Kõrvitsasai on tehtud, täna hommikul tegin siis seda hirsiputru kodujuustuga. Pudrul nagu väga viga ei olnud, aga ilmselt ei sobi hirss minu maitsega kokku.
VastaKustutaOi, väga tore eesmärk. Jään siis huviga uusi kommentaare ootama :)
KustutaProovisin uuesti hirsipudruga "õnne". Leidsin Toidutare kommentaatorite lehe pealt paar nippi, kuidas hirsipuder välja tuleks: pesta mitu korda sooja veega, jätta 1-2 tunniks likku (mina jätsin terveks ööks, kuna hommikul pole neid aega seal leotada nii kaua), kupatada vähese veega 2 korda ja siis nõrutada. Seejärel lisada piima-vett, suhkrut-soola ja keeta 15-20 minutit. Ei kõrbenud põhja ega jäänud vedelaks või tooreks. Ja tuleb tunnistada, et nii oli täitsa hea see puder. Oleks veel kisselli ka olnud....
VastaKustutaJätan nipid meelde.
KustutaHirssi peaks suht kuuma veega loputama niikaua ,et vahtu enam ei tuleks .Ja puder saab väga hea .
VastaKustuta