neljapäev, 26. mai 2011

Pudingutriibuline rabarberikook





Paksu maitsva põhja, siidise vanilli- ja kakaomaitselise täidise ning hapuka rabarberikattega kevadine kook.

Põhi:
  • 500 g jahu
  • 160 g võid
  • 120 g suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 muna
  • 3 spl piima
  • Näpuotsatäis soola
Vanillitäidis:
  • 1 pakk vanillipudingupulbrit (40 g, Ruf)
  • 3 spl hapukoort
  • 50 g võid
  • 3 muna
  • 2 sl suhkrut
  • Rabarberitest nõrgunud mahl
Kakaotäidis:
  • 80 g šokolaadikreemipulbrit (Ruf)
  • 4 sl hapukoort
  • 2 dl piima
  • 2 muna
Rabarberikate:
  • 500 g rabarberit
  • 125 g suhkrut
Loputa rabarber, lõika kuubikuteks ning puista üle suhkruga, et mahl välja tuleks.
Vala jahu koos küpsetuspulbriga kaussi. Lisa pehme või, suhkur, sool, vanillisuhkur, munad ja piim ning sega hoolikalt taignaks. Suru taigen küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele.
Vala rabarberi pealt mahl ära. Ära unusta mahla pudingu jaoks hoida!
Vanillitäidiseks sega kastrulis pudingupulber hapukoorega, lisa rabarberimahl, kuumuta pidevalt segades, kuni puding on paksenenud. Sega pudingusse pehme või ja lahti klopitud munad ning suhkur. Kata tainas sooja vanillipudinguga.
Kakaotäidiseks sega šokolaadikreemipulber hapukoore, piima ja lahtiklopitud munadega ühtlaseks (kui segu läheb tükki, suru see läbi sõela). Tõsta kreem lusikaga koogivormi vanillipudingu peale, aja ühtlaselt laiali. Puista peale rabarberitükid ja küpseta 150 kraadises ahjus 45 minutit. Seejärel küpseta kooki veel 200 kraadi juures 25 minutit.
Serveeri jahtunult või külmkapikülmana.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar