kolmapäev, 27. juuni 2012

Vahvlitükkidega metsmaasikakohukesed


Seekord valmistasin kohukesi ricotta-kohupiimaga. Täidise põhiretsept on leitud siit, kuhu lisasin veel metsmaasikaid ja vahvlitükikesi. Glasuuri tegin valgest šokolaadist, millele lisasin ka kohvikoort, mis muudab glasuuri pehmemaks ja suus-sulavaks. Sain antud kogustest 12 kohukest.

Täidis:

  • 400 g ricotta kohupiima
  • 80 g võid
  • 75 g suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 25 g toorjuustu
  • 30 g vanillitäidisega vahvleid
  • 50 g metsmaasikaid
Glasuur:

  • 250 g valget šokolaadi
  • 3 spl kohvikoort
  • 30 g vanillitäidisega vahvleid
Vahusta toasoe või suhkru ja vaniljesuhkruga kohevaks vahuks. Lisa ricotta ja toorjuust ning vahusta ühtlaseks. Sega juurde vahvlitükid ja metsmaasikad.
Glasuuriks sulata kuumaveevannil valge šokolaad, sega hulka kohvikoor ja hakitud vahvlid.
Lõika köögipaberitoru pikkupidi pooleks, seejärel lõika nii suured vormid, kui suuri kohukesi soovid valmistada.
Kata vormid fooliumiga.


Määri vormide põhja ja külgedele sulatatud šokolaadi ( võid sulatatud šokolaadi vormidesse tõsta ning asetada need mõneks minutiks sügavkülma, nii on lihtsam vorme šokolaadiga vooderdada ).


Tõsta igasse vormi kohupiimasegu ning kata šokolaadiglasuuriga.




Hoia kohukesi vähemalt kolm tundi külmkapis. Enne vormide eemaldamist tõsta kohukesed umbes 30 minutiks sügavkülma, nii ei jää šokolaadiglasuur vorme eemaldades fooliumi külge. Kui kohukesed vormidest välja võetud hoia neid kuni serveerimiseni külmkapis.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar