kolmapäev, 20. juuni 2012

Halvaa-maasikatort


Suvine küpsetamist mitte vajav kook, mida on lihtne valmistada. Tänu vahukoorele on kook õhuline ja  vahune ning halvaa annab koogile mõnusa maitse. Halvaa - maasika kooslust tasub proovida :)


                                                                                                                                                                          

 Põhi:

  • 175 g šokolaadiküpsiseid
  • 50 g võid
Täidis:

  • 600 g vanilli-kohupiimapastat
  • 4 dl vahukoort
  • 100 g vanillimaitselist halvaad
  • 0,5 dl suhkrut
  • 20 g želatiini
  • 0,5 dl vett
Kaunistamiseks:

  • Maasikaid
Põhja valmistamiseks purusta küpsised, lisa sulatatud või, sega ühtlaseks. Kata lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga, suru segu ühtlaselt põhjale ja aseta külma.
Pane želatiin 0,5 dl veega paisuma 5-10 minutiks. Seejärel sulata pliidil madalal kuumusel, ise koguaeg segades.
Vahusta vahukoor, lisa vanilli-kohupiimapasta, suhkur ja peenestatud halvaa. Nirista juurde sulatatud želatiin ja sega hoolega kõik läbi. Vala segu küpsisepõhjale ja aseta kook vähemalt 4-5 tunniks külma tarduma.
Serveerimisel kaunista tort pealt maasikatega.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar