Rabarberi hapusus ja šokolaadi magusus sobivad hästi kokku. Mulle maitses see kook kõige rohkem soojana koos külma jäätisega. Vanillijäätis on lausa kohustuslik selle koogi juurde, sest koos jäätisega on šokolaadi-rabarbrikook kohe eriti hea.
- 600 g rabarberit
- 1,5 dl suhkrut
- 2,5 dl suhkrut
- 225 g toasooja võid
- 3 dl nisujahu
- 0,5 dl mõru kakaopulbrit
- 1 sl küpsetuspulbrit
- 4 muna
- 1 dl piima
- 2 tl vanillsuhkrut
- 50 g tumedat hakitud šokolaadi (70% kakaosisaldusega)
- Vahukoort, vanillikastet või -jäätist
Tõsta taina suhkrukogusest 2 sl kõrvale. Vahusta toasoe või ülejäänud suhkruga. Sõelu hulka omavahel segatud kuivained: jahu, küpsetuspulber ja kakao. Lisa munad, piim ja vanillsuhkur. Sega ühtlaseks tainaks. Seejärel sega hulka hakitud šokolaad. Tõsta tainas lusikaga rabarberitükkidele ja puista peale kõrvalepandud 2 sl suhkrut. Küpseta 200kraadise ahju alumisel siinil 40-50 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Serveeri koos vanillijäätise, vanillikastme või vahukoorega.
Allikas: "Võrratud koogid"
Väga hea kook!
VastaKustutaÜks mu lemmikudest rabarberikookidest.��
VastaKustuta