kolmapäev, 6. juuni 2012

Tarretatud jogurtitort


Suviselt kerge ja kaunis tort, mille valmistamiseks pole ahju vaja. Kaeraküpsistest põhi, punapõsksed maasikad ja rohkelt jogurtit, see on just õige magustoit suvistel palavatel päevadel, mil midagi rammusat ei taha. Või siis hea võimalus, milles saab ära kasutada viimased sügavkülma ununenud maasikad enne kui värsked marjad valmivad.


Põhi:

  • 200 g kaeraküpsiseid
  • 80 g võid
Kate:

  • 1,2 kg (3 topsi) leivajogurtit
  • 400 g maasikaid
  • 6 tl želatiini
  • 1 dl kirsi- või marjamahla
Sega omavahel sulatatud või ja purustatud küpsised, suru küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja ning lase külmkapis taheneda.
Pane želatiin mahla sisse paisuma.
Püreesta maasikad ja tõsta 2-3 sl kaunistuseks kõrvale, ülejäänud sega jogurtiga. Sulata želatiin veevannis ja nirista veidi jahtununa maasika-jogurtisegule, ise samal ajal segades. Kalla kate vormi küpsisepõhja peale. Nirista kõrvalepandud maasikapüree lusika abil ringidena tordile. Tõmba kahvliotsaga ringi keskelt sirgelt välisäärde ja veidi aja pärast tagasi, nii saad tordile ämblikuvõrgu mustri.
Hoia enne lauale andmist vähemalt 4 tundi või üleöö külmas.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar