esmaspäev, 4. juuni 2012

Juustu-broileripirukas


Lihtne ja toitev pirukas, mis on parim soojalt. Tüümian annab pirukale põneva maitsenüansi, kuid kellele tüümiani ehk aed-liivatee maitse ei meeldi, võib piruka valmistada ka ilma selleta ja lisada hoopis näiteks hakitud värsket tilli.

 Põhi:

  • 100 g võid
  • 2,5 dl nisujahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 50 g riivitud juustu
  • 4 spl vett
Täidis:

  • 300 g broilerifileed
  • 2 dl piima
  • 3 muna
  • 100 g juustu
  • 1 küüslauguküüs
  • 0,5 tl tüümiani
  • 2 spl toiduõli
  • Soola
Sõtku pehme rasvaine hulka riivitud juust, küpsetuspulbriga segatud nisujahu ning vesi. Aseta tainas võitatud 24 cm läbimõõduga pirukavormi.
Tükelda broilerifileed ja pruunista pannil toiduõlis. Maitsesta purustatud küüslaugu, soola ja tüümianiga. Pane täidis piruka põhjale ja aja ühtlaselt laiali. Sega kokku lahtiklopitud munad, piim ja riivitud juust, maitsesta soolaga. Kalla munasegu broileritükkide peale.
Küpseta ahjus 225 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni täidis on hüübinud.

Allikas: "101 argirooga"



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar