pühapäev, 24. juuni 2012

Metskitseklops


Toit, mis valmib küll kaua, kuid see ootamine on seda väärt, sest metskitseliha tuleb selle retsepti järgi tõeliselt maitsev.




  • 600 - 700 g pehmet metskitseliha
  • 1 suurem mugulsibul
  • 2 keskmist porgandit
  • 2 sl toiduõli
  • 2 sl võid
  • 1 sl maisitärklist
  • 1 loorberileht
  • 5 vürtsitera
  • 4 tera musta pipart
  • Soola
  • Peterselli
Lõika liha suuremateks tükkideks ja pruunista kuumal pannil 2 sl õlis. Lõika sibulast ja porganditest viilud ning lisa lihale. Hauta mõni minut segades. Tõsta kõik paksupõhjalisse potti, raputa peale maisitärklis, sega läbi ning lisa umbes klaasitäis vett ning maitseained. Hauta umbes üks tund tasasel tulel või kuni liha on pehme. Vajadusel lisa vahepeal vett juurde. Serveeri küpsetatud kaalika või ahjukartulitega.
NB! Kui kitseliha pole saada, võib sama retsepti kasutada ka lamba- või sealiha puhul.


Allikas: "Tervislikud toidud"



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar