neljapäev, 7. juuni 2012

Rabarberi-küpsisekook pudingikreemiga


Polnud juba ammu teinud klassikalist küpsisekooki, kus kreem ja küpsised kihiti laotud. Seega saigi üks küpsisekook kokku pandud. Kuna on rabarberihooaeg ja meil seda jagub, siis oli kindel plaan ka seda lisaks kreemile koogi vahele määrida. See pudingi-hapukoore-kookoshelbesegu tuli nii hea, et päris mitu lusikatäit rändas ka kohe suhu :) Hapukas rabarberimoos sobis väga hästi rammusa küpsisekoogi vahele. 



  •  3 x 180 g Selga šokolaadiküpsiseid (3 küpsist jääb üle)
  • Immutamiseks piima

Rabarberitäidis:

  • 400 g rabarberit
  • 3 sl suhkrut
  • 0,5 tl kaneeli
  • 1 sl vett
Hapukoore-pudingikreem:

  • 330 g hapukoort (20%)
  • 500 g Tere vanillipudingut
  • 0,5 dl suhkrut
  • 1,5 dl kookoshelbeid

Tükelda rabarber ja tõsta kastrulisse. Lisa suhkur, kaneel ja vesi ning hauta keskmisel kuumusel kaane all. Kui rabarber on pehmenenud, võta kaas ära ja lase vedelikul redutseeruda - lõpuks peab jääma üsna tummine segu. Lase jahtuda.
Sega kokku hapukoor, vanillipuding, suhkur ja kookoshelbed.
Lao 16 korraks piima kastetud küpsist kandikule (nt 4x4). Määri peale pool rabarberikeedisest ja 1/3 hapukoore-pudingikreemist. Lao peale uus kiht piimas immutatud küpsiseid ja kreemi. Kata immutatud küpsistega. Määri peale ülejäänud rabarberkeedis ja seejärel allesjäänud hapukoorekreem. Hoia üleöö külmas. Kaunista enne serveerimist.


3 kommentaari:

  1. Tänud, just laupäevaks kooki vaja ja isegi see rabarberitäidis on juba olemas :). Ma armastan seda nimelt vahukoore, maitsestamata jogurti ja maasikatega nautida.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui rabarberitäidis juba olemas, siis peab kindlasti proovima :) Loodan, et kook maitseb.

      Kustuta
  2. Väga hea tuli, võib edaspidi ka teha :). Vahest ainult veidi "vedel", aga maitse seeläbi küll ei kannatanud.

    VastaKustuta