Tort, milles pole valge šokolaadiga koonerdatud. Tänu šokolaadile saavutab kook seistes õige konsistentsi ilma želatiini lisamata. Talvisel ajal sobivad koogipõhja tegemiseks hästi piparkoogid, muul ajal küpsised. Tordis on tunda kohupiimale omast teralisust ja valge šokolaadi magusust. Algses retseptis oli täidisele lisatud ka 1 dl suhkrut, kuid õnneks jätsin selle välja, sest valge šokolaad on ise juba piisavalt magus. Suhkrut lisades oleks kook ilmselgelt liiga magus tulnud.
Põhi:
- 250 g piparkooke või küpsiseid
- 100 g sulavõid
- 3 banaani
- 5 dl kohupiima
- 400 g valget šokolaadi
- 2 tl vaniljesuhkrut
- 2 dl vahukoort
Sulata šokolaad kausis vesivannil. Vahusta koor. Sega veidi jahtunud šokolaad vähehaaval kohupiima hulka, maitsesta vaniljesuhkruga. Lisa vahustatud koor. Püreeri banaanid ning tõsta püree piparkoogipõhjale. Määri peale šokolaadi-kohupiimasegu. Pane tort mõneks tunniks kuni üheks ööpäevaks külmkappi.
Võta tort vormist ja kaunista.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar