esmaspäev, 25. juuni 2012

Kohupiimarull maasikate ja marmelaadikommidega


Pehme, mahlane ja magus biskviit lausa sulab suus. Täidiseks rohkelt kohupiimavahtu, kus lisaks maasikatele on ka šokolaadiglasuuriga marmelaadikommide tükke, mis teevad rulli veelgi maitsvamaks ja huvitavamaks. Kasutasin Kalevi apelsinimaitselisi marmelaadikomme.


Rullbiskviit:

  • 4 suurt muna
  • 2 dl suhkrut
  • 2 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:

  • 400 g kohupiimapastat
  • 2 dl vahukoort
  • 0,5 dl suhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 200 g maasikaid
  • 10 marmelaadikommi ( nt Mari või Tiina )



Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber, lisa munavahule ja sega ettevaatlikult suure lusikaga alt üles tõstes läbi. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus 6-8 minutit. Kummuta biskviit suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile, keera paberi abil rulli ja jäta jahtuma.
Täidise tegemiseks vahusta koor suhkrutega ja sega kohupiimapastaga. Keera rull lahti ja määri peale kohupiimakreem. Puista peale tükeldatud maasikad ja kommid, keera küpsetuspaberi abil uuesti rulli ja hoia kuni serveerimiseni külmas.


Allikas: Kodukiri (juuni 2011)





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar