teisipäev, 29. november 2011

Pärast kaheksat keeks

Keeksi nimi tuleb šokolaadist "after eight", mis tähendabki pärast kaheksat. Keeks ise on kerge, õhuline ja vetruv ning mõnusate piparmündi-šokolaadi mustriga. Mul küll ei tulnud keeks nii ilus nagu pildil, sest šokolaad kippus ruttu tahkuma ning seda ei saanud niristada ja vispliga segades jäi šokolaad selle külge kinni. Aga pole hullu, sest ega see õnneks maitset ei rikkunud.


  • 4 suurt munavalget
  • 50 g jahu
  • 2 spl maisitärklist
  • 1 laimi mahl ja riivitud koor
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 150 g suhkrut
  • 6-8 "after eight" šokolaadilehekest (ca 66 g)
Keera ahi 160 C.
Vahusta munavalged laimimahla ja riivitud koorega. Poole vahustamise pealt lisa pool suhkrust, vahusta tugevaks vahuks. Sega kuivainedd omavahel ja lisa koos ülejäänud suhkruga munavahu hulka, sega ühtlaseks. Sulata šokolaad. Valmista ette keeksivorm. Vormi põhja vala pool tainast, sellele nirista säbruliselt osa šokolaadist. Peale kalla ülejäänud tainas ja viimaks järelejäänud šokolaad. Tõmba vispliga läbi, et säbrulist mustrit tekitada. Pane vorm 40 minutiks ahju. Lase jahtuda ja serveeri.

Allikas: Selveri retseptikalender 2011


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar