reede, 25. november 2011

Ülilihtne kõrvitsa-kondenspiimakook


Tõeliselt hea kook, mis üllatab oma siidise tekstuuriga. Peale selle on see kook ka mõnusalt suus-sulav ning nagu nimigi ütleb - ülilihtne. Algretseptis küll šokolaaditükke polnud ette nähtud, aga kuna mul jääb tihti poolikuid šokolaade seisma, siis otsustasin šokolaadi ka lisada. Kasutasin Kalev Maiuspala pralinee komme ja Milka karamellitäidisega šokolaadi. Veel peaks mainima, et kõrvitsa maitset koogis tunda pole. Muretaigna asemel võib kasutada ka mõnda muud lihtsat taigent. Kõrvitsapüree tegin ahjus röstitud kõrvitsast.
Proovige kindlasti seda kondenspiimaselt kreemjat kõrvitsakollast kooki :)






  • 300 g muretaigent
  • 400 g kõrvitsapüreed
  • 1 purk (400 g) kondenspiima (suhkruga)
  • 2 muna
  • Kaneeli
  • 100 g hakitud šokolaadi(komme), soovi korral
Suru muretaigen küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja ja äärtele.
Sega kõrvitsapüree, kondenspiim, munad ja kaneel. Soovi korral sega hulka ka hakitud šokolaadi(komme). Vala segu taignale. Küpseta 225 kraadises ahjus 15 minutit. Keera temperatuur 175 kraadini ja küpseta veel 10-15 minutit. Serveeri külmalt.

Allikas: Nami-nami





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar