pühapäev, 27. november 2011

Riisitäidisega paprikad


Kreemja riisitäidisega ahjupaprikad on saanud riivsaiase ja juustuse krõbeda katte. Kanafilee lisab paprikatele toekust. Lihtne, tervislik ja maitsev.


  • 4 paprikat
  • 0,5-1 tl sidrunipipart
  • 1 kotike (125 g) riisi
  • 2 kanafileed
  • 1,5 tl karrit
  • 2 sl õli
  • 200 g toorjuustu või sulatatud juustu
  • Soola
  • 1-2 dl riivjuustu ja riivsaia segu
Lõika paprikakaunad pikuti pooleks, nii et ka vars poolitub. Õõnesta seemned ja valged membraanid välja. Raputa sisse sidrunipipart, pane tihedalt üksteise kõrvale ahjuvormi ja küpseta 200 kraadi juures 10 minutit.
Pane riis soolakasse vette keema. Keeda pakil märgitust tunduvalt kauem ehk kuni kott on lõhkemiseni pingul, nõnda imab riis palju niiskust ning jääb mahlane. Lõika kanafileed tillukesteks tükkideks. Prae pidevalt segades kuumal pannil õlis koos karriga 2-3 minutit, sega kuuma riisi hulka, lisa lusikatäite kaupa ka toorjuust või sulatatud juust ning sega hästi läbi, maitsesta soolaga. Jaga saadud segu paprikalaevukestesse ja riputa riivsaia-juustuseguga üle. Küpseta 200 kraadi juures umbes 15 minutit.



2 kommentaari: