laupäev, 12. november 2011

Moonikook



Põhi:
  • 200 g võid
  • 2 dl tuhksuhkrut
  • 1 sl vanillsuhkrut
  • 1 muna
  • 6 dl jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
  • 200 g võid
  • 2 dl tuhksuhkrut
  • 8 muna
  • 100 g hakitud mandleid
  • 250 g mooniseemneid
  • 1 sidruni mahl ja riivitud koor
  • Pisut soola
  • 1 dl suhkrut
  • 2 tl küpsetuspulbit
  • 300 g kirsimoosi
Kaunistamiseks:
  • Tuhksuhkrut
Vahusta toasoe või vanill- ja tuhksuhkruga. Klopi juurde muna. Sega jahu küpsetuspulbriga ning ühenda või-munaseguga. Keera tainas kilesse ja pane 1 tunniks külma. Jahtunud tainas rulli küpsetuspaberil ahjuvormisuuruseks (umbes 40x60 cm) ja tõsta koos paberiga vormi. Torka kahvliga sisse augud. Küpseta 180-kraadises ahjus 10-12 minutit.
Täidise valmistamiseks vahusta või tuhksuhkruga. Eralda munakollased munavalgetest. Lisa kollased ükshaaval või hulka. Lisa hakitud mandlid, mooniseemned, sidrunimahl ja riivitud sidrunikoor. Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga kõvaks vahuks, lisa pidevalt vahustades vähehaaval suhkur. Tõsta munavalged ettevaatlikult täidise hulka, sõelu juurde küpsetuspulber ja sega ühtlaseks. Määri jahtunud koogipõhjale moos ja laota peale täidis. Küpseta 30-35 minutit. Raputa peale tuhksuhkrut.

Allikas: "100 kooki 3" - A. Kang, L. Virkus, P. Enden



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar