Imeliselt suitsune ja juustune sametine supp, millel ka mõnus kerge küüslaugumaitse.
- 1 kg rullkõrvitsaid
- 0,5 dl oliiviõli
- 3-4 küüslauguküünt
- Basiilikulehti
- 8 dl kanapuljongit
- 1 dl kohvikoort
- Petersellilehti
- 200 g suitsujuustu
- Soola ja musta pipart
Koori rullkõrvitsad, lõika pikuti neljaks ja siis poolesentimeetristeks viiludeks. Haki küüslauk ja basiilikulehed ning kuumuta koos kõrvitsaviiludega õlis 10 minutit madalal kuumusel, kuni suvikõrvitsad on kergelt pruunistunud ja hästi pehmed. Maitsesta soola ja pipraga. Vala peale puljong ja keeda 10 minutit. Tõsta pliidilt, püreeri ning sega hulka kohvikoor ja hakitud petersell. Lõika suitsujuustult ära pruun koorik ja lisa tükeldatuna supisse. Kuumuta segades, kuni juust on sulanud. Vajadusel kasuta parema konsistentsi saamiseks saumikserit. Serveeri saiaga.
Allikas: "Toitvad ja tervislikud kõrvitsaroad"- Pille Enden
Nämma...
VastaKustuta