Kergelt mõrkja maitsega moos, mis sisaldab võrdses koguses õunu ja kõrvitsat.
- 300 ml vett
- 1 kg puhastatud kõrvitsat
- 2 sidrunit
- 1 kg hapukaid õunu
- 0,5 tl jahvatatud ingverit
- 1 kg suhkrut
Leota sidruneid kemikaalide eemaldamiseks soojas vees. Pese kuumas vees kõva harjaga, loputa ja kuivata. Riivi kollane kooreosa terava riiviga maha. Eemalda ja viska ära pehme valge koorealune osa. Lõika sidrunid väikesteks tükkideks, korja seemned välja. Lõika väikesteks tükkideks ka kooritud ja puhastatud õunad ning kõrvits, pane koos sidruni viljaliha ja koorega paksupõhjalisse keedunõusse, lisa vesi ja ingver. Hauta väiksel kuumusel kaane all pehmeks, töötle otse potis saumikseriga püreeks. Lisa suhkur, hauta veel 10 minutit, pane puhastesse purkidesse ja sule õhukindlalt.
Allikas: "Suur õunaraamat" - Maire Suitsu
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar