See retsept on minu retseptivihikusse kirjutatud juba ajal, mil hakkasin küpsetamisega tegelema ja nüüd olen lõpuks jõudnud selle ka ära proovida. Pehmed õunad koos iirisese kastme ja krõbedate mandlilaastudega moodustavad oivalise koosluse. Ja kohustuslik kaaslane ahjuõuntele on pehme jäätis!
- 8 väikest või 4 suuremat õuna
- 50 g mandlilaaste
- 80-100 g võid
- 2 dl fariinsuhkrut
- 2 sl nisujahu
- 3 sl piima
Serveerimiseks:
Poolita õunad, eemalda seemnekoda. Laota õunapoolikud võitatud ahjuvormi, lõikepind allpool. Sega ülejäänud ained potis, kuumuta keemiseni ning vala õuntele. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit. Lase enne serveerimist veidi jahtuda, kõrvale paku pehmet vanillijäätist.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar