kolmapäev, 16. november 2011

Marineeritud kõrvitsasalat apelsini ja kaneeliga


Kuna kõrvitsasaak on sellel aastal täitsa korralik, siis otsustasin teha marineeritud kõrvitsat. Selle retsepti järgi valmistatud kõrvits üllatab oma imehea apelsini maitsega, mis on heaks vahelduseks tavapärasele kõrvitsale. Minu arvates on marineeritud kõrvits lihtsalt nii hea, et vabalt võiks seda terve purgitäie ära süüa :) Hea lisand ka jõululaual.



  • 2 kg kõrvitsat (kooritud ja puhastatud)
  • 1,5 l vett
  • 3-4 sl äädikat
  • 400-450 g suhkrut
  • 10-12 tera vürtsi
  • 8-10 tera nelki
  • 2 kaneelikoort
  • 1 apelsini koor
Lõika puhastatud kõrvits paraja suurusega tükkideks. Vala peale vesi ning äädikas ja jäta mõneks tunniks kuni üleööks seisma. Nii jääb kõrvits krõmpsuvaks ega kee katki.
Keera vürtsid marli sisse ning tõsta koos suhkru ja sektoriteks lõigatud apelsinikoorega potti. Lase keema tõusta ning hauta tasasel tulel kuni kõrvits muutub piisavalt pehmeks ja läbipaistvaks. Selleks kulub 30-60 minutit, olenevalt kõrvitsast. Eemalda marli sees olevad vürtsid ning apelsinikoored ning tõsta kõrvitsad koos vedelikuga steriliseeritud purkidesse (tükid ees ja vedelik peale) ja keera kaaned tugevalt kinni. Enne keldrisse või külmkappi viimist lase täielikult maha jahtuda.

Allikas: Elis köögis


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar