esmaspäev, 21. november 2011

Kõrvitsasai

Hästi mahlane ja pehme sai, milles rosinatega pole koonerdatud. Tänu kõrvitsapüreele on sai kauni kollase värvusega ja püsib pehme ja mahlasena mitu päeva. Maitsev nii soojalt kui ka külmalt ning sobib ampsamiseks nii kohvi, tee kui ka piima kõrvale.



  • 600 g kõrvitsat
  • 100 g võid
  • 2 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 2 dl jahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 dl mannat
  • 100 g rosinaid
Koori ja tükelda kõrvits ning keeda vees pehmeks (umbes 20 minutit). Kurna ja püreeri.
Vahusta või suhkruga. Lisa lahtiklopitud munad ja sega hästi läbi. Lisa püreeritud kõrvits. Sega hulka jahu, küpsetuspulber, manna ja rosinad. Vala tainas võiga määritud vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus 45-50 minutit.

Allikas: "Toitvad ja tervislikud kõrvitsaroad" - Pille Enden



3 kommentaari:

  1. Tegin seda saia...omapoolsete väheste muudatustega. Kuna USA-s ei ole ma mannat kuskilt poest leidnud, siis jätsin selle retseptist välja, samuti lisasin pisut kodujuustu. Mängisin väheke ka kogustega, aga tulemus oli superhea. Tänud hea idee eest :)

    VastaKustuta
  2. Manna on rohkelt saadaval USA poodides, semolina ehk farina nimetusega.

    VastaKustuta
  3. Tõeliselt hea sai tuleb. Olen päris mitu korda teinud, nii et kui vähegi kõrvitsat leidub, siis see retsept on esimene valik. Mulle meeldib lisaks peale teha veel kaneeli-suhkru glasuuri :) Aitäh hea retsepti eest.

    VastaKustuta