16 tk
Tainas:
- 25 g toasooja pärmi
- 3 dl käesooja piima
- 0,75 dl suhkrut
- 0,5 tl soola
- 1 muna
- 8,5-9 dl jahu
- 75 g toasooja võid
- 5 dl piima
- 2 tl vanillsuhkrut või 1 vanillikaun
- 7 munakollast
- 1,5 dl suhkrut
- 1,5 dl maisitärklist
- 50 g toasooja võid
- Maasikaid, vaarikaid või mustikaid
- 1 muna
Taina valmistamiseks hõõru pärm 0,5 tl soola ja 1 tl suhkruga vedelaks. Sega hulka käesoe piim, ülejäänud suhkur ja muna. Seejärel sega vähehaaval juurde jahu ja toasoe või, sõtku ühtlaseks tainaks. Lase soojas kohas rätiku all kerkida 30 minutit.
Veereta kerkinud tainast 16 pallikest ning tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta räti alla veel 15 minutiks kerkima. Vajuta iga palli keskele klaasipõhjaga lohk ja täida vanillikreemiga. Laota peale maasikaviile, mustikaid või vaarikaid. Määri tainaääred lahtiklopitud munaga. Küpseta 225 kraadises ahjus 18-20 minutit (pöördõhurežiimil 8-10 minutit) või kuni saiakesed on küpsed ja kauni värviga.
Allikas: "Väike saiaraamat" - Lia Virkus
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar