laupäev, 2. juuli 2011

Magusad marjapitsad



16 tk

Tainas:
  • 25 g toasooja pärmi
  • 3 dl käesooja piima
  • 0,75 dl suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 1 muna
  • 8,5-9 dl jahu
  • 75 g toasooja võid
Vanillikreem:
  • 5 dl piima
  • 2 tl vanillsuhkrut või 1 vanillikaun
  • 7 munakollast
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1,5 dl maisitärklist
  • 50 g toasooja võid
Peale:
  • Maasikaid, vaarikaid või mustikaid
Määrimiseks:
  • 1 muna
Valmista kõigepealt vanillikreem. Selleks pane piim tulele ning kuumuta keemiseni. Kui kasutad vanillikauna, aseta see poolitatuna koos väljakaabitud seemnetega piimapotti ja võta pärast piima kuumenemist välja. Vahusta munakollased suhkru ja maisitärklisega valgeks vahuks; nirista hulka tuline piim, samal ajal vahustamist jätkates. Vala segu kastrulisse tagasi ja kuumuta tugevalt vispeldades. Kui kreem on paksenenud, tõsta see pliidilt ja vala külma kaussi. Lisa kuumale kreemile või ja vanillsuhkur (kui kasutad seda). Vispelda senikaua, kuni saad ühtlase kreemi. Jahuta kreem külmaveevannil või külmkapis. ( Vanillikreemi võid valmistada päev varem ja säilitada külmas).
Taina valmistamiseks hõõru pärm 0,5 tl soola ja 1 tl suhkruga vedelaks. Sega hulka käesoe piim, ülejäänud suhkur ja muna. Seejärel sega vähehaaval juurde jahu ja toasoe või, sõtku ühtlaseks tainaks. Lase soojas kohas rätiku all kerkida 30 minutit.
Veereta kerkinud tainast 16 pallikest ning tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta räti alla veel 15 minutiks kerkima. Vajuta iga palli keskele klaasipõhjaga lohk ja täida vanillikreemiga. Laota peale maasikaviile, mustikaid või vaarikaid. Määri tainaääred lahtiklopitud munaga. Küpseta 225 kraadises ahjus 18-20 minutit (pöördõhurežiimil 8-10 minutit) või kuni saiakesed on küpsed ja kauni värviga.

Allikas: "Väike saiaraamat" - Lia Virkus

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar