esmaspäev, 11. juuli 2011

Suvine supp




Tervislik ja kalorivaene, kuid toitev ja maitsev supp, mille valmistamine on lihtne ja kiire. Supi teeb mõnusaks krõmpsuvad pähklitükid ja magus mesi ning muidugi imehead köögiviljad, mida leidub selles supikeses ohtrasti.

  • 1 värske kurk
  • 5-6 redist
  • 8-10 kirsstomatit
  • 6 dl maitsestamata jogurtit
  • 1 dl hapukoort
  • 1 dl värsket tilli
  • 1-1,5 tl soola
  • 1-2 spl vedelat mett
  • Veidi laimimahla
  • Kreeka pähkleid
Pese köögiviljad korralikult puhtaks. Haki värske kurk ja redis peeneks. Kalla hakitud kurk ja redis suuremasse kaussi. Lõika kirsstomatid tükkideks ning kalla teiste tükeldatud köögiviljade juurde.
Sega maitsestamata jogurt ja hapukoor kokku, pigista juurde laimimahla, soovi korral riivi sisse ka veidi laimikoort ning maitsesta soola ja vedela meega. Haki kastmesse värske till. Kalla kaste köögiviljadele ja sega ettevaatlikult läbi. Lõpuks puista supi hulka pennestatud kreeka pähkleid. Sega supp ettevaatlikult läbi ja serveeri kohe või lase supil veidi külmkapis maitsestuda.

Allikas: Nipiraamat (juuni 2010)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar