esmaspäev, 18. juuli 2011

Metsmaasikapuding



Rohkelt metsmaasikaid peitev mahe nauding, millel pealmine kiht vahune ja õhuline ning all mõnus siidjas kreem. (Hommikuks oli tarretunud pudingule tekkinud kaks kihti). Võib proovida ka vaarikate või mustikatega.

Kuuele
  • 500 g metsmaasikaid
  • 2-3 sl + 1 dl suhkrut
  • 1 sl sidrunimahla
  • 4 želatiinilehte
  • 3,5 dl piima
  • 1 vaniljekaun
  • 4 munakollast
  • 3,5 dl vahukoort
Purusta kahvliga umbes 150 g metsmaasikaid ning sega 2-3 sl suhkru ja sidrunimahlaga.
Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette likku.
Lase piim koos poolitatud vaniljekaunaga keema ja tõsta pliidilt. Vahusta munakollased 1 dl suhkruga heledkas vahuks. Tõsta 2 supilusikatäit piima munavahusse ja sega seejärel kogu vaht piimaga. Pane kastrul tagasi pliidile ja kuumuta pidevalt segades 3-4 minutit, kuni segu hakkab paksenema. Jälgi, et kuumutamine ei veniks liialt pikaks, siis muutub segu tükiliseks. Tõsta pliidilt, eemalda vaniljekaun ning vala kaussi. Lisa kuivaks pigistatud želatiin. Sega, kuni see on sulanud, ja jahuta. Vahusta koor ja sega jahtunud kreemiga. Vala hulka maasikad. Tõsta segu 6 pokaali või 1 suurde vormi ja hoia vähemalt 3-4 tundi, aga parem kui üle öö külmkapis.
Serveeri maasikapüreega.

Allikas: "Metsa maitsed" - Pille Enden, Kadri Vilen

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar