pühapäev, 10. juuli 2011

Suvine Mojito tort




Pehme, veidike teralise tekstuuriga, laimiselt hapukas ning kergelt piparmündine mõnus suvine küpsetamist mitte vajav kook, mida täiustab sidrunimaitseline küpsistest põhi. Teised ütlesid, et rummimaitset on ka tunda, aga kuna mina pole rummi joonud, siis usaldan teiste maitsemeeli :) Tänu laimi hapukusele tundub kook kerge, kuid koostisosi vaadates nii ei tundu. Kokkuvõttes mõnus hapukas maitsev kook.

Põhi:
  • 1 pk (165 g) Kalevi sidrunimaitselisi küpsiseid
  • 80 g võid
Täidis:
  • 400 g naturaalset sulatatud juustu Merevaik
  • 400 ml vahukoort
  • 5 laimi mahl
  • 2 laimi riivitud koored
  • 4-5 spl rummi
  • 3 tl želatiini + 3 spl vett
Siirup:
  • Punt mündilehti
  • 3 laimi riivitud koored
  • 250 g pruuni suhkrut
  • 3-4 dl vett
Siirupi valmistamiseks panna potti vesi, mündilehed, pruun suhkur ja kolme laimi riivitud koor, kuumutada ja lasta keskmisel kuumusel keeda u 30 minutit. Kui siirup valmis, siis see jahutada ning kurnata.
Želatiinil lasta 3 spl vees 10 minutit paisuda ning seejärel sulatada madalal kuumusel.
Põhja valmistamiseks segada kokku purustatud küpsised ja sulatatud või. Suruda segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja.
Täidise valmistamiseks segada kokku sulatatud juust, jahtunud siirup, rumm, viie laimi mahl ning kahe laimi riivitud koor. Kõige viimasena segada täidisesse vahustatud vahukoor ning ettevalmistatud želatiin. Valada segu vormi ning lasta koogil külmkapis tarretuda 5 tundi kuni üleöö.
Kaunistada laimi ja mündilehtedega ning küpsisepuruga.

Allikas: "Magustoidud küpsistest"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar