neljapäev, 7. juuli 2011

Toorjuustu-šampinjoni püreesupp krõbedate saiakuubikutega



Imemaitsev ja lihtne püreesupp, mis on nüüdsest üks minu lemmikuid.

Kolmele
  • 250 g šampinjone
  • 1 keskmine sibul
  • 50 g võid
  • 300 ml vett
  • 250 ml piima
  • 150 g toorjuustu
  • 2 spl jahu
  • 1 tl soola
  • 5 g puljongit (1/2 kuubik)
  • Värsket tilli
  • 2 viilu saia
Sulata poti põhjas või, lisa viilutatud šampinjonid ja tükeldatud sibul. Hauta natuke. Sega jahu 50 ml külma veega ja lisa seene-sibulasegule. Sega korralikult läbi. Lisa potti ka ülejäänud vesi, piim, puljongikuubik ja sool. Sega ning keeda tasasel tulel 20 minutit. Lisa toorjuust ja püreesta supp saumikseriga.
Lõika sai kuubikuteks ja rösti kuumal pannil ilma õlita.
Serveerimisel raputa saiakuubikud ja värske hakitud till supile.

Allikas: Andraga kööginurgas

2 kommentaari:

  1. Palju kogusest saab? (:

    VastaKustuta
  2. Nendest kogustest saab umbes kolm portsu suppi.

    VastaKustuta