kolmapäev, 6. juuli 2011

Kodu-tehtud punasõstrajogurt linaseemnetega




  • 1 l piima
  • 1 dl Gefiliuse maitsestamata jogurtit
  • 185 g punaseid sõstraid
  • 6 sl suhkrut
  • 1 sl linaseemneid
Kuumuta potis liiter piima 45-55 kraadini, selleks kulub täpselt 4 minutit. Tõsta tulelt ja lisa juurde maitsestamata jogurt. Aseta potile kaas peale ning jäta umbes 12 tunniks sooja kohta seisma (valmimise ajal ära jogurtisegu sega, kuna siis läheb see tükki).
Valmis jogurtilt võta ära 1 dl järgmise korra juuretist* (nii ei pea enam poest uut maitsestamata jogurtit ostma).
Püreesta punasõstrad suhkruga (osad marjad võid terveks jätta). Sega jogurtisegusse sõstrapüree ja linaseemned. Enne serveerimist lase jogurtil mõned tunnid külmkapis seista.
*Juuretis säilib külmas kaanega suletud karbis ca 3 päeva.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar